Джелял Юсеинов, който на 12 май 2017 година уби 67-годишната Райме Хасанова в Голямо Враново заради отказана интимност е невменяем и да участва в съдебен процес срещу него. Това е заключението на назначената от Окръжния съд съдебно-медицинска, психиатрична и психологическа експертиза, изготвена в Университетска болница "Света Марина" във Варна, която вчера бе представена в съдебна зала. Юсеинов има силно увредено общо състояние, тежка степен на мозъчна съдова болест, получен инсулт на лявата средно-мозъчна артерия, хипертонична болест и деменция, сочи още документът, който бе приет от петорен съдебен състав.
Наблюдаващият делото прокурор Кремена Колицова настоя експертизата да се отхвърли поради допуснати нарушения и съмнения за правилността на заключението и поиска да се направи повторна тройна експертиза в психиатрията към затвора в Ловеч. 
Касае се за убийство, което не може да бъде подминато с лека ръка, мотивира се представителят на обвинението.
Адвокатът на роднините на Райме подкрепи това искане. Според защитата на Юсеинов обаче то било неоснователно, а и не се знаело още колко живот му остава след инсулта.
Съдия Росица Герасимова обяви, че липсват каквито и да било предпоставки за повторни експертни становища и прекрати наказателното дело. На подсъдимия ще бъде върната и паричната гаранция от 5000 лева.
Определението може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд, от което ще се възползва и прокуратурата, и роднините на Райме чрез адвокат Димитър Стефанов.