Хубавото време в събота и неделя напълни тарлата и хиляди русенци минаха през панаира, за да се позабавляват на атракционите, да хапнат топла скара и пийнат студена бира. Седмица преди Великден те успяха да опитат и прясно приготвено агне, което бе разграбено за броени минути. 
За втора поредна година тарлата преминава под мотото "Без чалга и твърд алкохол". Според организаторите от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите, промяната е довела до увеличение на посещаемостта, особено от млади семейства, търсещи веселие и адреналин, а не треторазрядна музика и гюрултия. От 14 до 16 часа музиката спира, за да осигури тишина в традиционното за почивка време.
За почистването на алея "Младост", където се разполага панаирът, е наета фирма "Русе Пъблик сървиз", която поддържа хигиената ежедневно. Поставени са 11 контейнера и 22 кофи за боклук, шест химически тоалетни. 
За сигурността на посетителите се грижи фирма "Щит", чиито обходни двойки контролират всичко на тарлата да бъде наред.
Утре ще бъде теглена първата от двете томболи,в която участват всички закупили билет от атракционите. Наградите са традиционни - таблет, велосипед и юношеско колело. Втората поред томбола ще бъде на 1 май, когато е последният ден от тарлата.