Баскетболистките на „Дунав 8806“ ще посрещнат утре /18 часа/ отбора на „Левски“ в пореден важен мач от първенството на Националната лига. След победата срещу „Хасково“ в предишния кръг дунавки ще трябва да се справят и с лидера, тъй като залогът е първото място в класирането след края на есенния сезон. А челната позиция е твърде важна, той като тя дава изключително домакинско предимство в плейофната фаза на шампионата.
В момента „Левски“ води таблицата с аванс от две точки пред „Дунав 8806“. При успех за „сините феи“ утре те ще се доближат на точка от водача, който няма начин да не сбърка и в някой от следващите мачове. Така дунавки могат да измъкнат отново килимчето изпод старши треньора Стефан Михайлов-Стьопата. Те вече го направиха веднъж с първа временна позиция в навечерието на тегленето на жребия за купата, като по този начин избегнаха участие в четвъртфинални двубои. 
А „Левски“ спечели без проблеми и мача реванш от четвъртфиналите срещу „Берое“ със 78:68 /17:15, 24:22, 15:14, 22:17/. Прави впечатление, че наставникът на софиянки Михайлов се опита да съхрани силите на Шарел Алън за мача в Русе и тя записа 29 минути.
Всъщност, „Левски“ ще бъде смачкан, ако Шанте Еванс и Кристина Сантяго съумеят да се справят в защита с Алън и Христина Иванова. Ако връзката между двете най-добри баскетболисти на столичния отбор бъде прекъсната, той като че ли няма големи шансове, при положение, че трибуните в зала „Дунав“ отново може би ще бъдат пълни.
Новинката е, че ръководството на столичния клуб ще опита да се противопостави на феновете от „Дунав 8806“ със своя гласовита агитка.
Задава се дербито на сезона - както на терена, така и на трибуните.