Мачът на „Дунав“ идния петък в София срещу „Септември“ ще е първият и своебразен малък финал за русенския отбор в битката му за оставане в Първа лига. Победата в този двубой е задължителна предвид целта пред тима да се класира трети в група „Б“ на втората осмица. По регламент тази позиция ще даде възможност на дунавци да се срещнат на стартовия бараж с четвъртия от група „А“ - „Верея“. Старозагорци изглеждат по-удобен съперник със слабата си форма. За да завърши обаче на трето място, „Дунав“ трябва да изпревари „Септември“ и да затвърди после третото си място в домакинството срещу „Славия“. 
Ако русенци финишират четвърти, ги чака бараж с третия от група „А“ - Витоша“. Макар и незначителен като история и авторитет, мачовете срещу този отбор са непредсказуеми покрай лобито, което имат бистричани.
Какво казва регламентът нататък?
Баражите ще са в два мача при разменено гостуване. Домакин в първия двубой ще е отборът с по-ниско класиране.
Победителите в дуелите между третите и четвъртите отбори от двете групи ще се срещнат в нови два елиминационни мача. Който надделее, ще остане директно в Първа лига. 
Загубилите тимове ще трябва да минат през последна поправка в само един мач на неутрален терен срещу втория и третия отбор в класирането на Втора лига.  
Претърпелият крах и в двата баража отбор ще се смъкне директно във второто ниво на футбола.  
Група „Б“
1. „Локо“ /Пд/     37
2. „Славия“         35
3. „Септември“     29
4. „ДУНАВ“         28
Група „А“
1. „Етър“         41 
2. „Ботев“ /Вр/     38
3. „Витоша“         31
4. „Верея“         6
Забележка: Резултатите на отборите от група „А“, чиито мачове се играха вчера, не са отбелязани.