За първи път в историята на нелегалните опити мигранти да минат границата, на Дунав мост е заловен автобус с тайник със скрити шестима мъже. 
Рейсът от Турция пристигнал в Гюргево в пет часа вчера. На смесения граничен екип направило впечатление, че в 50-местния автобус има само петима българи, четирима турци и един мъж от Литва. По време на проверката пасажерите били неориентирани къде точно отиват. Шофьорът пък пристъпвал нервно от крак на крак. При пълното претърсване на автобуса в коридора бил открит замаскиран капак, а след като бил отворен, вътре намерили шестимата мъже.
По време на разпита станало ясно, че петима от тях са от Ирак, а шестият е от Иран. Всички са без документи, на възраст от 20 до 22 години и са платили по 700 долара на собственика на фирмата в Турция за нелегалния им превоз до Румъния. Те са върнати в Русе и ще бъдат съдени за опит за нелегално влизане в Румъния. Шофьорът е задържан от румънските гранични власти и ще бъде съден оттатък Дунав за каналджийство, където законите са по-сурови.