„Овергаз“ и Министерството на образованието наградиха най-добрите млади газови техници и изследователи за 2019 година. Първото място сред 6-те отбора дванадесетокласници спечелиха Йордан Манов, Красимир Войков и Мартин Скорчев от Професионалната гимназия „Хенри Форд“ в София, които най-бързо и прецизно изградиха газова отоплителна и водна инсталация по схема. На второ място се класира тим от Професионалната гимназия „Иван Райнов“ в Ямбол. 
Всички финалисти в конкурса, сред които бяха трима младежи от русенската Професионална гимназия „Атанас Ц. Буров“, могат да започнат работа в дружествата от системата на „Овергаз“ още тази година.
Според изпълнителния директор на „Овергаз Мрежи“ Светослав Иванов, търсенето на газови инсталации в момента е изключително силно и се очаква през следващите години да расте, тъй като предстои „Овергаз“ да изгради 4 пъти повече газоразпределителна мрежа от тази, която експлоатира днес. Очакванията на компанията са да газифицира около 1 млн. нови български домакинства, така че перспективите за работа са гарантирани, заключи Иванов.
В състезанието между десетокласниците по проекта за дуално обучение „Домино“ победители са Кристиян Гергов и Любомир Ставрев от Професионалната гимназия „Хенри Форд“ в София. 
На финала на Националния преглед за млади изследователи „Енергетика, икономика и математическо моделиране“ 6 отбора представиха проекти на тема „Защо си струва да използваме природен газ“. След победителите от Финансово-стопанска професионална гимназия „Васил Левски“ в Монтана се наредиха Николай Ангелов и Благовеста Петрова от Професионална гимназия „Атанас Ц. Буров“ с тема „Защо си струва да използваме природeн газ? Включи газ у вас с „Овергаз“.