Всички задържани след спецакцията срещу „ало” мафията в Горна Оряховица остават в ареста. Те получиха обвинение за участие в организирана престъпна група, съобщи бТВ.

Наказанието по закон е от 3 години до 10 години затвор. Според съда, има достатъчно доказателства за това, че са извършили престъпленията, за които са обвинени. 

При разследването са използвани СРС-та – телефоните на задържаните са подслушвани, а на някои от тях и следени.

По делото има трима тайни свидетели, които разказват за дейността на групата, чийто лидер е на Борислав Димитров, известен като Бобито.

Николай Николов е сочен за логистик на групата. Като доверен куриер е заподозрян Георги Василев от Горна Оряховица.

Като помагачи са обвинени семейство Първанови – майка, баща и дъщеря от София.

В записите са описани разговори за предаване на пратки и пликове пари. 314 хил. лв., 24 хил. долара и близо 30 хил. евро, както и множество златни накити – това е прибрала от една от жертвите – столичанката Жасмин Куртева.

Според съда става дума за сума от над половин милион лева, взети само от нея. Някoлко стотин хиляди са взети от друга възрастна жена от София – Виолета Ларсен. Нейните показания днес бяха добавени към делото срещу групата.

Организаторът – Бобито е арестуван в Румъния с още четирима души и се очаква те да бъдат екстрадирани у нас.

Групата е опасна за обществото. Според прокуратурата има опасност, ако получат по-лека мярка да попречат на разследването и да извършат други престъпления.