Премахването на прословутата тапа до Дунав мост и разширението на изхода на Русе в посока Мартен, заради която се трупаха огромни опашки от тирове и ставаха задръствания, най-сетне приключи. Движението по бул. „Тутракан“, който съвпада с трасето на второкласния път, вчера беше пуснато. Предстои да бъде издаден акт 16 и разрешението за ползване на новите двулентови платна към Мартен. 
С отпушването на пътя бяха отворени и новите трасета за влизане в България. Те трябва да разтоварят автомобилния трафик от Румъния, като го разделят на две - за автомобили и за камиони. Към момента леките коли се обработват на две гишета, като капацитетът е за 4 трасета. Камионите влизат на четири колони, където на пунктовете се проверяват документите им и след обработка се насочват към два от кантарите на митницата. Очаква се по-нататък тировете да се теглят на 4 кантара.
Реконструираната отсечка започва от кръговото кръстовище с бул. „България“ и продължава към изхода на Русе в посока Силистра. Очакванията са след реконструкцията и удвояването на пътя да се подобри пропускателната способност и безопасността на движение в натоварения пътен участък, както и да се сложи край на струпването на тирове и на задръстванията. За строителните дейности бяха похарчени близо 1 млн. лева от бюджета на Пътната агенция.