Фенклуб "Дунав завинаги" ще организира благотворителен мач между отбори с фенове и футболисти в помощ на бившия национал Владо Стоянов. Двубоят на 5 май ще се играе от 17 часа на базата в "Здравец". Входът ще е от 5 лева, а събраните средства ще бъдат внесени във фонд за лечение на бургазлията. 
Стоянов, бивш централен нападател, играч на "Черноморец" /Бургас/, "Локо" /София/ и "Депортиво" /Ла Коруня/, е диагностициран с изключително коварно белодробно заболяване. Минал е през 4 химиотерапии, но състоянието му се влошава с всеки ден. Алтернативата пред него е имунотерапия с препарата "Nivolumab". Медикаментът се намира в България, но се прилага на 6 етапа и струва 44 500 лева. Бившият голмайстор не разполага с такава сума. 
Дарителската кампания включва набиране на средства чрез ePay по банкова сметка в ОББ и чрез изпращане на SMS за 2 и 5 лева. Кратките съобщения могат да се изпращат на номер 17 777 с текст DMS VLADIMIR. 
Фенклубът на "Дунав" призовава своите членове и гражданите на Русе да покажат съпричастие и да помогнат за лечението на Владо.