Точно две години след първата си картина, която нарисува на една от стените в Средношколското общежитие, ученикът Мелих Исмаилов вече е готов с новото си стенно произведение. Първата му работа е пейзаж, който изобразява гранични пролетно-летни настроения в горичка, през която преминава река. Вторият стенопис на Мелих е наситен с повече детайли, като насред природния пейзаж се е разположила красива бяла къща, а до нея над реката е прехвърлен мост. Новото пано дава възможност на зрителите да развихрят  фантазията си и да си съчиняват какви ли не сюжети, свързани с къщата, с моста, с реката и със зелената далечина на заден фон. 
Освен всичко останало, новото произведение на Мелих недвусмислено показва развитието на дарбата и уменията на ученика от Националното училище по изкуствата. Сега той вече е в 11 клас и се вижда как се справя с композицията и разположението на отделните елементи в нея, колко по-уверено се справя с детайла, колко различни нюанси преливат в реката, която носи буйните си води покрай белоснежната къща. 
И този път Мелих нарисувал стенописа през пролетната ваканция. Една седмица - толкова било времето, което му било нужно, за да завърши своята творба. Този път обаче той си имал и помощник. Това е Радостина, Радка й викаме, обясни с усмивка Мелих. Момичето, което е от Разград, също учи в НУИ, но е още в 9 клас. Радка с удоволствие приела да работи заедно с Мелих и двамата сега се радват на всеобщото внимание и на възпитатели, и на гимназистите в общежитието. Доста впечатляващо е, че досега никой не е посегнал и нищо не е добавял по картината, казва Мелих. Явно уважават таланта, а и очевидно така стените повече им харесват, добавя директорката на Центъра за личностно развитие /новото официално име на пансиона/ Христина Петкова. 
Догодина Мелих Исмаилов ще бъде абитуриент и по това време ще се раздели с общежитието, което за пет години му е втори дом след родния в Исперих. Преди да си тръгне завинаги оттук обаче, момчето възнамерява да направи още един подарък, като изрисува още една стена. Вероятно ще бъде на стълбището между 4-ия и 5-ия етаж, казва Петкова. А Мелих, който вече е наясно с бъдещия замисъл, предпочита да не издава какво ще има на картината. Нека да бъде изненада, засмива се момчето.