Грандиозна спортна зала започва да се строи в средата на август в русенското средно училище „Васил Левски“. Сградата ще бъде на три етажа и ще представлява модерно и красиво съоръжение, което ще разполага с многобройни екстри. 
Въодушевен от предстоящата първа копка, която вече не е химера, а е и нещо повече от мечта, директорът на най-многолюдното русенско училище Галин Ганчев разказва ентусиазирано, като разлиства страниците на изработения архитектурен проект и показва как в действителност ще изглеждат нещата. 
„Ето тук, от сегашния корпус D на тази сграда, където се намираме, ще се преминава по изградена топла връзка към спортната зала. Самата зала ще разполага с 600 места, като площадката й ще бъде равностойна на тази на градската зала „Арена“. Ще има терен, предназначен само за волейбол и баскетбол, там ще може да се играе също и хандбал. Всичко това ще може да се наблюдава както от зрителите, разположени на 600-те места, така и от тези, които ще посещават 
кафе-сладкарницата на втория етаж
Там пространството ще бъде остъклено и ще има изглед към това, което се случва на игрището, но ще им се разкрива и панорамна гледка навън. В приземния етаж пък ще се намира басейнът. Той ще има 5 коридора с дължина 25 метра, а на нивото на басейна ще има и фитнес зала - 70 квадратни метра, а също и спа център със солариум, парна баня, джакузи. Водата в басейна ще се затопля със соларни панели, монтирани на покрива на цялата сграда“, обяснява директорът. 
Той не може да се нарадва на това, че неговата вече кажи-речи 25-годишна мечта е на път да се превърне в реалност. „От толкова - 25 години, съм се борил и мъчил да убеждавам всички кметове колко е необходима такава спортна зала за училище като нашето и за квартал като „Дружбите“. И моите мотиви са повече от красноречиви. Не може в 
най-големия квартал на града - „Дружба“ 1, 2 и 3, където живеят 58 600 души
децата да няма къде да спортуват и да се чудят какво да правят. Особено трагично е положението с малките - тези, които са от първи до седми клас, които никога няма да отидат да тренират в „Здравец“ или „Ялта“. Сега вече с бъдещата зала всички деца ще имат възможност да си изберат подходящ и предпочитан спорт и да се занимават с него. Защото, разбира се, залата ще се използва преди всичко, за да реши нашите належащи нужди от пространства за часовете по физкултура на нашите ученици, но заедно с това ще я предоставяме и на спортни клубове. Така след три години, когато се надявам залата да бъде готова, треньорите ще могат да дойдат тук, да си изберат деца за различните видове спорт, да използват залата и тези момичета и момчета да се занимават с волейбол, футбол, баскетбол, гимнастика, акробатика и други“, продължава Галин Ганчев.
Неговата одисея по пътя към осъществяването на мечтата започва още от времето, когато кмет на Русе е Асен Тасев. 
Всичките досегашни кметове съм запознавал с това мое намерение
което ще отговори на потребностите, казва Ганчев. След първоначалните разговори с Асен Тасев той започва да убеждава Димитър Калчев. Той каза „Ще видим“, уточнява Галин Ганчев. По времето на управлението на града от Елеонора Николова директорът за първи път срещнал разбиране. Да, Елеонора Николова ме разбра и тогава изработихме идейния проект за залата, като общината плати 12 000 лева за проекта, пояснява директорът. След нейното влизане в Народното събрание обаче управата на града се поема за кратко от Володя Попов, а след това - от Божидар Йотов, като идеята за училищната спортна зала с басейн не се придвижва нито на милиметър. 
Човекът, който ме разбра напълно, беше кметът Пламен Стоилов, от негова страна срещнах не само разбиране, но и енергични действия, казва Галин Ганчев. „Всичко, което сега се случва, и фактът, че моята мечта е на път да се осъществи, дължа на него. Не искам да се докарвам пред него - а и фактите говорят сами за себе си. Ето че вече е дошло времето идейният проект и разработеният на негова база от арх.Цвети Русинов архитектурен проект да станат действителност. Преди две години запознах кмета Стоилов с проекта. Тогава той ми каза, че трябва да помисли. Не след дълго проведохме и втори разговор и тогава 
кметът каза: „Добре. Правим го“
За мен това е изключително мъдро решение от негова страна. В случая той разбра и вникна в необходимоста от тази зала за русенските деца. Тогава аз и така му казах: „Имам по около 200 деца във всеки випуск. Това са деца от района, няма как те да отидат да учат на друго място, затова няма как и аз да не ги приема в това училище. А къде могат да спортуват? Имаме един салон от 1984 година - там играят учениците от гимназиалния етап, а другите си карат часовете по физическо в мазата. От 30 години играят там“. Така че когато искаме да изкараме децата вън от опасностите от наркотици, от зависимостта от телефони и интернет, нали трябва да им предложим условия, за да прекарват здравословно и полезно както учебното време, така и свободното?!“, продължава Галин Ганчев. 
И наистина, часовете по физкултура на учениците от началния курс много силно напомнят времена отпреди 50-60 години, когато в приземията на много училища се пригодяваха някакви псевдосалончета - колкото децата да търкалят медицински топки, да ходят по обърната пейка и да имитират ходене по греда. Всички усилия, които учителите и школското ръководство на „Васил Левски“ полагат, за 
да направят от помещението в мазата спортен салон
изглеждат симпатични, но във всички случаи неадекватни на 21 век. 
Затова пък бъдещата спортна зала със сигурност ще отговаря в голяма степен на съвременните изисквания и потребности. Започваме строежа с бюджетни средства на общината - отделени са 300 000 лева за фундамента на сградата до кота нула, след това ще продължим най-вероятно с европейски пари, със средства на Министерството на младежта и спорта и с пари от бюджета на общината.
Вярно е, че следващата учебна година ще посрещнем с един мащабен строителен обект, но той ще бъде обезопасен с предпазни съоръжения, казва Галин Ганчев. Но пък през 2021 година едва ли ще има по-щастлив човек от него - когато дойде ред да се пререже лентата на залата-мечта. 
Макар че той отсега вече има и други планове и проекти. Като приключим със залата, ще пристъпим към изграждане на нов корпус - отново с топла връзка с едно от сегашните крила, към сегашния физкултурен салон, обяснява Ганчев. 
Над салона ще бъде построена столова и две големи игротеки
 „Колко продължава работният ден на децата, които са на занималня? Един първокласник става към шест и половина, в 8 влиза в училище, има 4 учебни часа докъм 11.30, хапва на кетъринг /при нас така сме решили въпроса с обяда/, след това отива в занималнята и някъде към пет следобед го вземат родителите му. Аз смятам, че беше грешка закриването на ученическите столове, което стана по предложение на кмета Димитър Калчев и неговия заместник Живко Денев през 1994 година. Сега всички бивши ученически столове са отдадени за фитнес зали, а храним децата на кетъринг. Ходил съм в училища в Португалия, Испания, Швеция, където обучението е целодневно - там навсякъде има столови, игротеки, плувни басейни. Така ще бъде и при нас. Ако всичко върви по план, през 2023 година ще се поздравим и с реализацията и на този проект“, уверява Галин Ганчев. 
И издава още една идея. 
Подготвя се изграждането и на една външна сцена 
„Можем да я изградим и със средства на училището, около 150 000 лева ще струва, а там ще можем да си правим училищните тържества, да изпращаме абитуриентите. 
До 2021 година трябва да изградим сцената и спортната зала, петия корпус ще мога да го започна като директор, но вероятно ще го завърши някой друг, тъй като идва и моето време да изляза в пенсия, казва Ганчев. Като първа задача обаче той се приготвя да посрещне на 16 юни бригадата, която ще преасфалтира двора. От 1984 година това не е правено - кметът, като дойде да открие учебната година миналия септември, огледа двора и каза: „Преасфалтираме го!“. И работата започва веднага, след като приключим със занятията на повечето ученици“, обобщава директорът.