Всички занаяти, които се съхраняват и пресъздават от майсторите в Русе, ще бъдат представени на традиционната Великденска изложба на Дунавската задруга. Тя ще бъде открита в понеделник, 22 април, в 18 ч в изложбената зала на "Борисова" 6. 24 пазители на стародавните традиции ще покажат красоти и вдъхновение във везба, дантели, кукли, бижута от мъниста, дърворезба, изделия от кожа, ножарство и още куп художествени умения. Специално място ще заемат иконите на майсторките зографки, които са постоянен елемент от експозициите на Дунавската задруга на такъв светъл празник като Възкресение Христово. 
Тази година показваме също и работи на една русенка, която тепърва се подготвя да се яви на изпита за майсторско свидетелство, каза председателката на задругата Татяна Колева. Това е Милена Кръстева, която ще представи своето изкуство да бродира с различни техники. 
Изложбата на майсторите от Дунавската задруга ще остане отворена до 5 май. По време на самите Великденски празници, които са почивни дни, залата ще бъде отворена всеки ден, за да могат русенци да разгледат експонатите и да си изберат по нещо за себе си и за подарък.