Сърдечни напътствия и топли думи отправи към 20-те момчета и 5-те момичета от Средношколското общежитие, на които предстои абитуриентски бал, директорката на пансиона Христина Петкова. Вчера следобед учениците от общежитието се събраха, за да изпратят зрелостниците и да им пожелаят на добър час. Виновниците за тържеството седяха на почетните първи редове в импровизираната празнична зала и бурно аплодираха всяко отправено към тях изречение. Арт поздрави поднесоха мажоретки от Младежкия дом, група „Хармония“ от училище „Йордан Йовков“ и музиканти от читалище „Захари Стоянов“. 
Дванадесетокласникът от Математическата гимназия Калоян Ашиков бе водещ на церемонията заедно с Богомила Николова, която има да учи още две години. Наесен Калоян ще бъде студент във Великотърновския университет, като си е избрал да следва английска филология с втори чужд език японски и успоредно с това - и международни отношения. 
Някои от абитуриентите вчера бяха облекли костюмите, с които ще бъдат на бала. За четвърта година костюмите и тоалетите са дарение от две русенски шивашки фирми, а тази година фризьорската верига „Галка“ ще се погрижи за прическите, грима и маникюра. Момичетата, а също и някои момчета вече имат записани часове, каза Христина Петкова.