Възрастен шофьор бе настанен вчера в болница "Канев" с рани по главата и сътресение на мозъка след грешка при изпреварване на ул."Константин Иречек" до ОББ, където движението е интензивно, а платното - допълнително стеснено от Синята зона за платено паркиране.
Инцидентът стана малко преди 14 часа. Според очевидци червеното "Ауди 80" на 71-годишния мъж опитва да изпревари готвещ се да завие надясно по ул."Атанас Буров" бял "Нисан Кашкай", но не успява да се промуши и охлузва левия му заден калник. За да избегне по-тежът удар, шофьорът инстинктивно се отклонява леко вляво, при което левите колелета стъпват на бордюра, който служи като трамплин, а ударът в пътен знак довършва опасния пирует. Само по случайност на малкото кръстовище, през което минават много деца и възрастни хора, няма никой и това предотвратява много тежки последствия.
Пристигналите огнеборци извадиха възрастния шофьор на аудито през прозореца на предната му врата с окървавена глава и линейка го откара в УМБАЛ "Канев". Прегледът е показал контузии по главата и сътресение на мозъка, заради което е настанен в неврохирургия. Пред полицаите мъжът заявил, че нищо не помни от катастрофата.
Младата жена от джипа каза, че не е разбрала как е станал инцидентът и отказа повече подробности, за да не се повлияе на изясняването на причините за катастрофата.