Дано да не вали! Това си пожелават феновете на „Дунав“ преди петъчния мач с „Локомотив“ /Пд/. И тревогите им отново са свързани с осветлението, което продължава да не работи. 
Както „Утро“ писа, Футболният съюз за пореден път се смили над „Дунав“ и пренасрочи всичките му мачове в светлата част на деня. Тя обаче може да се окаже недостатъчно светла ако е облачно и вали дъжд. Двубоят с „Локо“ /Пд/ почва в 17,30 часа. И прогнозата за тогава е точно мрачно време с дъжд с вероятност над 50%. Мачът ще се предава пряко по Диема Спорт, което също изисква повечко светлина на стадиона. Така че вместо популярния в стари времена молебен за дъжд, сега трябва да се молим да няма дъжд. 
Работници на фирма „Тарктур“ продължават да присъстват на градския стадион, но осветлението все така го няма. А ремонтната бригада май работи повече по трибуните, отколкото по прожекторите.
Междувременно стана ясно, че халфът на „Дунав“ Красимир Станоев отнася наказание от един мач и глоба от 250 лева от дисциплинарната комисия на БФС. Санкцията е за натрупани жълти картони, последният от които получен при победното гостуване на „Славия“ с 5:3. Опорният полузащитник няма да бъде на разположение за домакинския мач с „Локо“ /Пд/ в петък.
Дисциплинарната комисия на БФС наложи още куп наказания, най-голямото от които на „Левски“ - 5000 лева за хвърлени предмети, навлизане на публика на терена и нецензурни скандирания.