Джаз уикенд ще зарадва русенските почитатели на свободните импровизации в средата на май. На 17 и 18 май /петък и събота/ в Голямата зала на Доходното здание публиката ще има удоволствието да преживее вълшебни емоции с изявени изпълнители. Първата вечер на сцената ще излязат музикантите от вече сдобилия се с известност Glo Bal Kan project. Проектът, който датира от май 2017 година, е създаден от четирима уникални български музиканти: кавалджията Недялко Недялков, саксофониста Владимир Карпаров, китариста Петър Миланов и перкусиониста Стоян Янкулов - Стунджи. Тяхната идея е да представят авторски пиеси и образци от автентичния български, балкански и световен фолклор, аранжирани и поднесени в оригинални интерпретации. В русенския концерт към четиримата ще се присъедини вокалистката Богдана Петрова. 
Непосредствено след Glo Bal Kan project публиката ще посрещне на сцената дуетът SENZA от Португалия. Катарина Дуарте /вокал/ и Нуно Калдейра /китара/ ще изпълнят свои песни, вдъхновени от техните непрекъснати пътувания по света. 
В съботната вечер отново от 19 ч ще започне концертът на Биг Бенд Русе с диригент Димчо Рубчев и солист пр очутия български кавалджия Теодосий Спасов. Билети вече се продават на касата на Доходното здание.