Спецекипи на Областната дирекция на МВР и на жандармерията блокираха вчера рано сутринта Ветово и започнаха проверка на няколко адреса, където живеят хора с образувани досъдебни производства за телефонни измами. Акцията беше ръководена от Окръжна прокуратура и се проведе с разрешение на Окръжния съд.
Целта на операцията е да се съберат доказателства за легализиране на пари, придобити от телефонни измами, поясни за „Утро“ окръжният прокурор Георги Георгиев. 
Проверяват се имотите на доказани измамници от контингента на Ветово, срещу които се водят дела или са лежали в затвора. Във фокуса на властите са собствениците на луксозни палати и автомобили, които нямат официални доходи, за да си осигурят подобен разкош. 

В списъка на полицията влизат и заподозрени за съпричастие към подобни престъпления, за които има натрупана информация, още не са събрани достатъчно доказателства, че са участвали в измамни схеми.
Според направени справки в НАП всички собственици на новопостроените огромни къщи с големи здрави огради никога в живота си не са работили, но разполагат нашироко, демонстрират охолен начин на живот и има съмнения, че се перат измъкнати с лъжи по телефона пари от пенсионери.
Затова вчера униформените изискваха от собствениците на проверяваните имоти документи за строежите, за купените луксозните автомобили и за плащане на данъци за тях.
След завършване на акцията Окръжният съд ще реши как да се действа спрямо проверяваните според това, което покажат данните от различните институции.