С успех срещу шампиона "Комфорт" /Вн/ женският отбор по тенис на маса на "Дунав" поведе в класирането кръг преди края на първенството и вече е големият фаворит за титлата. Освен домашните стени на залата в Русе, на дунавки помогна отсъствието на една от основните състезателки на варненки Анамария Себе. Треньорът Петър Петров видя в това отлична възможност да се атакува първото място. Мария Йовкова, Михаела Димова, Ивон Кръстева и Весела Асенова спечелиха с 4:1 и след успехите срещу "Корабостроител 92" с 4:1 и "Асарел Медет" с 4:2 изместиха съперничките си от върха. Последният кръг обаче ще се играе във Варна и домакинското предимство ще бъде на страната на "Комфорт". 
Много драматично протече кръгът при мъжете в Дупница. Теодор Александров, Денислав Коджабашев и Стефан Лъвчиев победиха с по 4:1 "Корабостроител 92" и "Боровец" /Горна Оряховица/ и последният им мач срещу домакините от "Марек Дигеста" бе с огромен заряд. 
Лъвчиев започна срещу шампиона Петьо Кръстев и спечели първия гейм. Публиката в залата обаче мотивира Кръстев и той обърна мача за 3:1. Втората среща бе на Дени Коджабашев с многократния републикански шампион и бивш национал Константин Парапанов. Русенецът спечели с 3:1 и изравни отборния мач - 1:1. Теди Александров излезе срещу Кирил Попов. Попов уверено дръпна с 2:0 гейма. С дисциплинирана игра Александров изравни до 2:2 гейма, но лошото начало на контрагейма го лиши от победа. Двойката Александров/Коджабашев бе безапелационна - 3:0 и отборният мач отново бе изравнен. В следващия мач Дени Коджабашев също спечели първия гейм срещу Кръстев с много технична игра. След непредизвикани грешки в края на другите геймове Дени отстъпи с 1:3. За оставане в отборния мач Лъвчиев излезе срещу Попов. Въпреки че поведе в първия гейм с 9:7, русенецът изгуби с 11:13. Втория гейм Попов бе безкомпромисен - 11:5. В третата част Лъвчиев с много борба стопи пасив от 1:7 и смълча публиката за 10:10. Силите му обаче не стигнаха за пълен обрат и Попов успя да затвори мача, а с него и отборната среща.
"Дунав" е втори в класирането преди последния кръг, който ще се играе в Русе през май месец.
Мъжете и жените на СКТМ "Дунав продължават да играят без възнаграждения и въпреки това показват професионализъм и мъжество във всеки един мач. Клубът остана без спонсор в края на август миналата година след трагичния инцидент с бизнесмена Севдалин вълнаров.