9 награди спечели Студиото за модерен балет "Фрийдъм" от Втория национален конкурс "Танцова въртележка", който се проведе в Горна Оряховица. Русенските дарования участваха в три възрастови групи и потвърдиха високата си класа. Две първи места грабнаха най-малките за танците "Наследници" и "Бедност". Момичетата от трета възрастова група бяха класирани първи и за четирите си изпълнения: "Кендимен", "Приятелки", "Калиакра" и "Великият шоумен". Още една първа награда и две втори получиха трите танцови изпълнения на четвърта възрастова група: "The box", "Narnia" и "The river". 
Журито отличи ръководителката на студиото Анита Атанасова-Асенова с награда за авторска хореография за танца "Калиакра", а доц.Анна Пампулова от съдийската комисия добави две Специални награди - за "The box" и за "The river". 
Купи, медали и грамоти от "Танцова въртележка" донесоха и учениците от балетните класове в Националното училище по изкуствата. Две първи места получиха техните танци "Ноктюрно" и "Музикален момент" и дуетът на Ера Георгиева и Даная Георгиева. Втори места бяха дадени за соловите изпълнения на Ива Петрова, Алена Герджикова и Ера Георгиева, както и за дуета на Юлияна Сярова и Елисавета Костадинова. Сребро получиха също танците "Валс" и "Клоуни". На трето място бяха класирани солото на Алена Герджикова, дуета на Алена с Ива Петрова и още 7 танца на НУИ. Поощрения получиха Виктория Георгиева, Калина Колева и Юлияна Сярова, а хореографката Деница Анчева бе отличена с грамота за отлична работа.