50-годишен русенец е арестуван с дрога, мобилни телефони и пари при проведената втора голяма операция срещу разпространението на наркотици в рамките на  седмица с няколко задържани. 
Акцията е проведена в петък следобед от криминалисти и служители от двете полицейски управления в града. Първо е задържан 36-годишен с няколко дози хероин, а в мерцедес в съседство до него са установени две жени на 19 и 23 години, едната от които предала два грама хероин и две дози метемфетамин. Веднага след това е хванат и 25-годишен русенец, който имал в чантата си 1 грам метамфетамин, 15 грама амфетамин, 3 грама марихуана и една таблетка екстази.
Разпитите на място изяснили кой е дилърът - 50-годишен мъж, намерен в дома си заедно с 50 грама хероин, 30 грама метамфетамин, електронни везни, мобилни телефони и пачка с банкноти от по 20 и 50 лева. Оттам униформените се прехвърлили в жилището на 33-годишен русенец, от който са иззети електронна везна и три пакетчета метамфетамин.
По същото време екип униформени от Първо РПУ спрели на Охлюва автомобил с 40-годишен техен познайник зад волана, който първоначално заявил че е чист, но при обиска във вътрешен джоб на якето ми било намерено найлоново пликче с амфетамин.
Срещу задържаните са започнати досъдебни производства.