През юни 2017 година видях в интернет, че в плувния комплекс в село Красен ще се проведе барманско шоу и ми беше много интересно да видя какво е това. Докато гледах шоуто, бях наистина впечатлен. Наблюдавах бармана и ми се стори много добър в жонглирането на бутилки и чаши. Тогава аз също работех като барман и си казах: "Защо да не опитам да помятам?" Веднага след събитието се запознах с бармана Александър Неделчев, който беше основният участник. Впоследствие той ми изпрати клипове за начинаещи, а аз започнах да тренирам. В началото не отделях толкова време за тренировки и съответно първите ми опити бяха доста неуспешни. Но просто продължих, не се отказах и започнах стъпка по стъпка да се уча, а нещата лека-полека да се получават. Това е разказът на 23-годишния русенец Йозджан Недрет, който преди година и половина се запалва по една вдъхновяваща професия, която набира все по-голяма популярност. Това е флеър барманство, което всъщност е надграждане на професията на обикновения барман, където освен задължителните перфектна напитка и правилен сервиз, 
важен елемент е забавлението на гостите
След като прекратява 10-годишните си занимания с  футбол в Русе през 2016, Йозджан се отдава на майсторството на коктейлите и вкусовете, а не след дълго и на професионалната практика на флеър барманството, като в момента упражнява професията в коктейл бар "All Star Lanes" в Източен Лондон.
Голяма част от хоратат смятат, че флеърът е просто някакво хвърляне на бутилки и шейкъри, но за младия русенец това е изкуството на барманите - начин, по който хората да бъдат забавлявани. Целта му е така да си върши работата, че да кара хората да се чувстват добре и комфортно, да ги предразположи.
Желанието на младежа да стане част от магията на барманското изкуство се засилва още повече, след като преди десет месеца посещава един от най-популярните флеър барове в света "The Roadhouse" в Лондон. 
През февруари миналата годината за родения и израснал в Русе Йозджан се отваря доста добра възможност да започне работа в Англия и той решава да остави родината и да търси реализация в чужбина. Преди това 3 години е работил като барман на различни места - Русе, Слънчев бряг, Банско и Велико Търново.
Въпреки че в началото английският му не е на ниво, младежът 
успява да се адаптира доста бързо
и в момента се чувства идеално, като ежедневно работи по нови и все атрактивни номера.  
С помощта на мой много добър приятел, веднага влязох в час. Хората, с които се запознах, ме приеха добре. България ми липсва много, семейството ми още повече, особено лятото, тъй като както всички знаем лятото в Лондон е несравнимо със слънчевата България, споделя Йозджан. 
А в един от най-популярните флеър барове в света "The Roadhouse" в Лондон попада, след като случайно разбира, че там ще има състезание и решава да го посети.
Отидох като зрител, но няма нищо по хубаво от това да влезеш в някой бар и там да те очаква нещо толкова вълнуващо. Това, което ми направи впечатление в началото, беше, че всички бяха много усмихнати, щастливи и развълнувани, а участниците изгаряха от желание да излязат на сцената. След като гледах състезателите си казах: "Уау, всички са много добри! Ако искам и аз да се състезавам като тях трябва да тренирам повече!", разказва русенецът. 
Състезанието и участниците го амбицират и той започва усилени тренировки, като междувременно се запознава с още флеър бармани. Покрай тях 
научава нови движения и само след няколко месеца идва моментът, в който разбира, че не иска да губи повече време
и трябва да започне да се състезава. През този период, а и в момента Йозджан води много динамичен начин на живот - работа, тренировки, после пак работа и пак тренировки, като спи по 6 часа. Рядко му остава време да излиза по нощни клубове, а и предпочита да прекарва свободното си време на по-спокойни места.
С постоянство, изобретателност, амбиция и усилени тренировки нещата се получават. Това обаче е само началото и все още съм далеч от най добрите, но се движа с пълна енергия към правилната посока, споделя флеър барманът. 
Само за четири месеца той вече има зад гърба си 5 състезания, на три от които представя България в Лондон. Състезание след състезание младият барман трупа все повече увереност и ентусиазъм.
Идеята на флеъра е да забавляваме клиентите с уменията си, да ги накараме да ни запомнят и просто да се наслаждават истински. 
Флеър означава усет, нюх, дарба 
или по-просто казано - барманство със стил, като най-важното е забавлението на гостите. Флеърът е всяко оригинално движение, с което барманът може да впечатли своите гости. Това може да стане дори с една салфетка или сламка. Концепцията е просто да накараш хората да се забавляват, докато те гледат, да им предадеш запомнящи се емоции. Имам предвид, когато клиентът седне на бара, да избягваме от скучното: 
- Добър ден! 
- Едно уиски! 
- Благодаря!
- Чао!
Клиентите забелязват и малките неща, дори да разбъркаш коктейла с елегантност или шейкване с различен вид техника, споделя за тънкостите и особеностите на професията Йозджан. 
Той обяснява, че във флеър барманството има няколко стила. Единият се нарича Exhibition flair или показният флеър, като този стил се използва повече за шоу и състезания. Той включва по дълги изпълнения и за него се изисква по-дълга подготовка. Другият стил е Working flair или работен флеър. Това е начин на работа в реална работна среда, в която напитката трябва да бъде приготвена атрактивно без обаче да се забави обслужването на клиента.
Целта на бармана е бързото обслужване. Не може да си позволи дълги изпълнения, които карат клиента да чака, категоричен е Йозджан. 
Любимите му коктейли
са Уиски Сауър, Негрони и Мохито, а най-поръчваните при него са Олд фешън, Негрони и Том Колинс.
Всеки ден за младия барман е ново предизвикателство. 
Уча се да съм по-добър, отколкото бях вчера. Уча се как да се усмихвам и забавлявам повече клиентите, да съм по-можещ и знаещ, споделя майсторът на коктейлите. 
До края на годината му предстоят още няколко състезания, в които да покаже уменията си. 
Чувството да си на сцената под прожекторите е неописуемо! Наистина се наслаждавам! Всяко състезание ми помага да се подобря за следващото, освен това винаги се срещат нови лица, нови запознанства, намират се нови приятели. Това е страхотно! Всички са приятелски настроени, усмихнати, позитивни, разказва младият професионалист. 
Важна част от състезанията е и музиката, която съдиите също оценяват. 
Музиката се изработва от самите състезатели, като в някои случаи се сливат няколко песни в целия пърформанс. Винаги трябва да се следва, за да съвпада с движенията, казва Йозджан. 
И въпреки че за младия русенец футболът вече е затворена страница, след като не успява да пробие на професионално ниво, сега той продължава да играе любителски с приятели. Йозджан всъщност започва да тренира футбол още когато е на 9 години в школата на русенския "Левски 2000", а първи треньор му е Тихомир Димитров. Постепенно се разива, като сменя няколко отбора, но след завършване на училище младежът поема по нов професионален път, в който вече трупа успехи. А за Йозджан тайната на успеха във флеър барманството, както и във всичко останало, се крие в упоритите упражнения, всеотдайността, дисциплината, креативността и постоянството.