17-годишният пианист Николай Димитров изправи на крака пълната с публика зала "Европа" в Доходното здание. Първият му рецитал в родния Русе бе подарък за всички, които са го подкрепяли през годините, и бе организиран с подкрепата и партньорството на общината и сайта "Русе Медиа".
За соловата си програма възпитаникът на Училището по изкуствата бе подбрал интересни произведения, които сам представи пред публиката преди началото на концерта. Николай разказа защо е решил да свири точно тези творби на Бах, Бетовен, Дебюси и Лист с какво те са интересни.
Във втората част на концерта пианистът бе на сцената заедно с партньора си от дуо "Апасионато" - флейтиста от НУИ Димитър Димитров. Двамата изпълниха трудната Соната за флейта и пиано от Прокофиев, а за бис - творба от Санкан. Младите музиканти посветиха изявата си на покойния си преподавател по камерна музика Красимира Великова.
Николай, който тази година е абитуриент, вече се готви за следващите си важни изяви - участие в международния фестивал "Варненско лято" и във фестивала "Питър де Гроте" в Холандия.