Възелът около злощастното бивше общежитие на някогашната академия на БКП - АОНСУ, се затяга все повече. Блокът, преустроен от фирма "Рали 2003" на Явор Блъсков и продаден на хора с ограничени възможности, част от които ги платиха по два пъти заради премълчана ипотека, остана без ток на 21 март. Хората са плащали редовно според отчета на индивидуалните си електромери, но партидата се води на "Рали 2003" и там са натрупани 48 000 лева дълг. 
Самият Блъсков е неоткриваем, а преговорите за търсене на решение на проблема между "Енерго-Про" и хората от блока засега са без резултат. Въпреки това енергийната компания два пъти направи жест към малцината, останали в призрачната сграда с т.нар. енергийни ваканции - пускане на тока в събота и неделя. Но вторият път намерението не се осъществи, защото неизвестни бяха успели да измъкнат 200 м захранващ общежитието кабел. Така още веднъж се потвърди, че малките крадци се учат от големите.
Откраднатите кабели са част от сградната инсталация на блока и не са собственост на "ЕРП Север". По тази причина те не подлежат на възстановяване от електроразпределителното дружество. Това уточниха от "Енерго-Про".
Само изчезналият кабел струва 2000 лева. Полагането му също няма да е евтино. Което значи, че не е изключено бившето АОНСУ да бъде напуснато и от последните петнайсетина души, които все още вярват и се надяват, че след като честно са си купили домовете и съвестно са си плащали всичко, някой ще защити интересите им и ще потърси отговорност от всеки, който ги е докарал на този хал. Но това поне до момента не се очертава да се случи, макар че хората от блока многократно призоваха за това.