За съжаление България е на последно място по дигитални умения в ЕС и това ни дава основание да поискаме допълнителни европейски средства за следващите пет години, заяви в Русе председателят на КНСБ Пламен Димитров. Заедно с министъра на труда и социалната политика Бисер Петков той участва в конференция в Русенския университет, посветена на дигитализацията и пазара на труда. Във форума участваха също народната представителка Светлана Ангелова, областният управител Галин Григоров и др. 
Според Пламен Димитров трябва да бъдат поискани около 500-600 млн. евро за всички 3 млн. български работници и служители от 8-те милиарда, отделяни от Европейската комисия за дигитално образование и дигитални компетентност в ЕС. Смятам, че ние сме най-нуждаещи се и като добавим и нашето финансиране от европейските програми за следващия период, мисля, че една програма за 5 години от 1 млрд.евро е съвсем постижима, за да стане българският работник и служител конкурентоспособен и да се повиши заплатата му, каза още лидерът на КНСБ.
Темата за доходите бе коментирана и от социалния министър Бисер Петков. Той обясни, че скоро ще е готов механизмът за получаване на втора пенсия, каквато ще вземат родените след 31 декември 1959 г. Ако те са избрали да прехвърлят парите си в първия стълб на държавното осигуряване, ще получават само една пенсия, но в пълен, а не в намален размер, каза Петков. Надявам се този въпрос да бъда решен до втората половина на 2021 г., когато първите жени, осигурени в универсален пенсионен фонд, ще добият право на пенсия. 
Министърът се срещна с кмета Пламен Стоилов. Кметът го увери, че развитието на социалните дейности е сред основните приоритети на общината, като в момента се предоставят над 42 услуги. Обсъдени бяха проектите, по които се работи, по най-новия от които ще бъдат създадени два социални центъра в сградата на закрития дом "Св.Димитър Басарбовски".