Футболният отбор на затвора в Казичене е главният герой в българския документален филм "Калин и отбора на затвора", който ще бъде показан в "Синема Сити" в Мол Русе  на голям екран пред русенска публика днес, утре и в  неделя от 19.50 ч. Русе е един от петте града, избрани за прожекции пред широка публика след дебюта на лентата на "Сараево фелм фест" и дебюта й у нас на "София филм фест". Останалите са София, Пловдив, Варна и Бургас. 
Филмът е сниман в продължение на пет години в затвора в Казичене и разказва за усилията на един мъж да преобърне мисленето и ценностите на хора, които са в затвора и се смятат за утайката на обществото. Калин е психологът на затвора, който използва нестандартни методи, така че да накара затворниците да се социализират и да ги подготви за живота извън решетките. Неговата цел е поне един от сто да излезе от калта, а начинът да го постигне е като повярва в скритите таланта на хора зад решетките. Това не е риалити шоу, всички герои и случки са част от истинския живот.
Продуцент на филма е популярната журналистка Галя Щърбева, оператор и режисьор е Петко Гюлчев, а сценарият е на Тонислав Христов, който е един от най-добрите съвременни документалисти с големи фестивални успехи.