Незабравим екшън из Русе с каране по централния площад, гонки с полицията и благополучно прибиране у дома без никой да разбере си устроило 14-годишно момче от Кубрат, което излязло да се поразходи с колата на майка си.
Минути след полунощ в нощта срещу четвъртък хлапето издебнало родителите му да заспят, взело незабелязано семейната „Хонда Акорд“ и потеглило към Русе. Около 2 часа призори хондата минавала по ул.“Тулча“ със загасени фарове, но на кръстовището с ул.“Цветница“ имало екип от Второ РУП, който веднага подал звуков и светлинен сигнал на шофьора да спре. Вместо това колата профучала покрай патрулката и се насочила към „Доростол“. Униформените я подгонили, но беглецът не смятал да се предава и натиснал педала на газта докрай.
Полицаите го следвали и дори успели да го настигнат, но по бул.“Съединение“ хондата пак им избягала, навлязла по ул.“П.Д.Петков“ и около паркинга до хотел „Дунав плаза“ се изгубила от погледа им.
Всъщност момчето минало зад лятната градина на хотела и навлязло в уличката към операта. Оттам колата излязла пред сухия фонтан, тръгнала към църквата „Света Троица“, но обърнала пред операта заради ограничителните колчета. После тръгнала към фонтана, слязла с колата по стъпалата, прекосила ларгото, минала покрай клона на Банка „ДСК“, стигнало до шадравана на площад „Свобода“. Там шофьорът завил наляво, отишъл до левия паркинг на Съдебната палата, скъсал загражденията, тръгнал срещу знака за еднопосочно движение по ул.“Църковна независимост“ и  излязъл в района на хотел „Рига“, откъдето необезпокояван поел към родния Кубрат.
В това време на помощ на колегите си в първата патрулка се притекли още два полицейски автомобила от Първо РПУ, но завардили разрешени за движение улици в центъра, защото не предполагали, че кола може да мине през площада. Въпреки че беглецът успял да се изплъзне, по номера на колата полицията стигнала до собственичката й и потърсила съдействие от колегите си на място. В това време момчето се прибрало до дома си, паркирало хондата на обичайното й място и си легнало.
На сутринта униформени от Кубрат отишли при родителите му, които останали силно озадачени, от новината, че някой е бил с колата им в Русе и е направил толкова поразии. 
Аз се чудя защо не мога да запаля хондата тази сутрин, казал бащата на малкия търсач на силни усещания. Причината за отказа на двигателя станала ясна, когато униформените погледнали отдолу и установили множество побитости и следи от текло масло.
Момчето си признало за среднощното приключение. По случая е образувана преписка, която ще доведе до административни наказания както за детето, така и за родителите му за неупражнен контрол.