Немският производител на кожени тапицерии „Бадер“ вече набира шивачи за завода си в Русе, който трябва да започне работа през лятото. Както „Утро“ предположи, компанията ще направи опит да привлече кадри от русенските производители на облекла и е посочила опит в шивашката промишленост като предимство. Работата с кожи обаче има своите специфики, така че кандидатите ще минат обучение в учебен център. Фирмата вече разполага с такъв, тъй като е наела старата фабрика на „Аристон С“ на „Цар Освободител“ до Кооперативния пазар.
Германската компания обещава работа от понеделник до петък на двусменен режим и „отлично заплащане“. Какво мениджърите й смятат за „отлично“ предстои да разберем, но със сигурност за опитните шивачи ще има още една опция за работа и конкуренцията за кадри в бранша, която и без това е жестока, ще се изостри още повече.
Заводът на „Бадер“ ще бъде в наето помещение в Индустриален парк Русе. Плановете са да заработи най-късно през август. Първоначално ще се започне с обучение на между 50 и 80 служители, така че бързо да се започне реално производство. Планира се през първата година броят на служителите да достигне 200, а крайната цел е те да станат 700-800 души. Най-голямата част от служителите в бъдещата фабрика ще са шивачи - около 400 души. 
Във фабриката за тапицерии ще бъдат инвестирани между 5 и 10 млн. евро. Ще се произвеждат кожени покрития за седалки на луксозни автомобили, като „Ауди“, „БМВ“, „Мерцедес“ и „Шкода“.