Президентът на румънския „Волунтари“ Йоан Андоне и италианският мениджър на клуба Кристиано Бергоди изгледаха на живо мача на „Дунав“ със „Септември“ /София/. Преди срещата те гостуваха в офиса на Областния футболен съвет от Димитър Димитров-Кулеманс. По негова инициатива между двата клуба ще бъде поставено началото на бъдещо сътрудничество. На срещата присъства президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов. След мача шефът на Областния футболен съвет запозна старши треньора на „Дунав“ Людмил Киров с румънските си гости. 
Андоне и Бергоди подариха на домакините шалчета с цветовете на „Волунтари“ и възпоменателни клубни флагчета. Четиримата се договориха за нова среща след седмица. Тогава румънците ще посетят базата на ФК „Дунав“ в „Здравец“. Не е изключено ръководството на „Волунтари“ да преотстъпи през лятото някои свои футболисти при дунавци. 
59-годишният Йоан Андоне не е случайно име. Той бе един от основните играчи на „Динамо“ /Букурещ/ и румънския национален отбор. Като старши треньор ръководи над 15 отбора, включително на няколко пъти и родния си „Динамо“. Има и стаж в чужбина като наставник на елитни кипърски отбори. През 2010 година пък бе назначен за кърмчия на софийския ЦСКА, но остана на този пост само няколко месеца.
Клубът от букурещкото предградие „Волунтари“ е отбор от елитната румънска Лига 1. Към момента, подобно на „Дунав“, тимът е на предпоследно място.