За втори път Русе спечели наградата „Най-добър град за живеене“ в традиционната анкета на Дарик радио. Първият успех беше пред 2015 година. В ежегодната си класация Дарик раздава награди в различни категории, като за изминалата 2018 година данните показват, че най-добри показатели е събрал Русе. 
Дължа тази добра оценка на мотивирания екип, с който се грижим за развитието на Русе и на добрата комуникация с гражданите. Имаме ясно очертани визия и приоритети, като тепърва предстоят по-хубавите дни за града и ни чака още много работа. Тази награда е изключителен стимул и е чест за мен, че се присъжда на Русе. Това каза кметът Пламен Стоилов след официалната церемония вчера. 
Той получи отличието „Най-добър град за живеене“ от вицепремиера Томислав Дончев и благодари на всички, които са подкрепили Русе. 
Класацията „Най-добър град за живеене“ се провежда от 2007 г., като изследване установява качеството на живот във всички 27 областни града в страната. Критериите за оценяване са икономика, екология, качество на живота, образование и сигурност.