Второкласниците Георгия Иванова от училище "Отец Паисий" и Николай Радев от "Любен Каравелов" извоюваха златни медали в Международната математическа олимпиада  ТИМО, която се проведе от 1-ви до 8 април в тайландския град Пукет. Тази година финалът на надпреварата събра над 1500 ученици от 23 държави, които в продължение на 2 астрономически часа решаваха 30 задачи. 
Русенските второкласници са сред шестте най-добри математици в България в тази възрастова категория. Участието им в олимпиадата бе подкрепено финансово от  фондация "Русе - град на свободния дух" в рамките на фонд "Лицата на Русе".
За Николай това е втори златен медал от олимпиадата в Пукет, той има златен медал от международната математическа олимпиада в Хонконг, има още три сребърни медала и един бронзов от различни математически турнири. Занимава се с поп и джаз пеене, където също жъне призове, а миналата година се класира на първо място в два футболни турнира. Георгия има бронзов медал от 6-ия международен турнир "Математика без граници" и е втора в класацията "Читател на годината 2018" на библиотека "Любен Каравелов".