Въпреки лошото време десетки русенци посетиха благотворителния базар в неделя и така подкрепиха Велизара Георгиева, която страда от рак на гърдата, да продължи битката с коварната болест. 2841 лева бяха събрани, благодарение на усилията на екипа, който организира събитието, и посетителите, които подкрепиха каузата със своите покупки. 
Много е трудно да изкажа това, което чувствам, защото аз бях възхитена от всички вас, от труда, желанието за помощ, приятелството ви. Бях най-щастливият и богат човек на света с всички вас! Момичета и момчета, безценни сте! Обичам ви много! Пожелавам си още много години да сме заедно! Благодарности на целия екип! Никога няма да забравя този ден!, сподели във фейсбук Велизара, която с геройска воля и сила също беше на базара в неделя пред Гимназията по дървообработване.  
А част от екипа с близки и приятели на младата жена, който организира акцията за събиране на необходимите средства, е и 29-годишната Ивелина Димитрова, която се бори отново да проходи. Младата жена от Тръстеник от десет години е в инвалидна количка заради тежка катастрофа, като не спира да следва мечтата си и да се изправи на крака. Паралелно с провеждането на благотворителни кампании за събиране на средства за своята рехабилитация, борбеното момиче е силно ангажирано с организирането и популяризирането на редица акции в помощ на нуждаещи се болни деца и възрастни. 
Една от тях е именно Велизара Георгиева, на която са необходими 20 000 лева, за да продължи битката с коварната болест. Младата жена беше оперирана в края на ноември в турската болница „Коч“. След оперативната интервенция на всеки три седмици Велизара провежда химиотерапия. До момента е преминала през общо пет, като шестата процедура е вече насрочена. След като премине през всичките осем химиотерапии, лечението ще продължи с 40 лъчетерапии, всекидневно. Парите за химиотерапиите вече са събрани, но сумата за лъчетерапията, която е на обща стойност от 10 000 евро, е непосилна за семейството на Велизара.
Всеки, който иска да подпомогне финансово младата жена  в битката й с болестта, може да дари средства по разкритата сметка:
Postbank клон Русе IBAN: BG78BPBI79214041233402 
BIC: BPBIBGSF 
Титуляр: Велизара Стоилова Георгиева