Съмнения за умишлен палеж на къща на ул."Света Петка" 32 разследва полицията. 
Сигнал за пожара е получен на тел.112 в 5.26 часа в неделя.
Внучето тръгнало до тоалетна и видяло през прозореца, че нещо на двора гори. Момчето извика "Дядо ставай, горим" и скочих като ужилен. В това време видях навън да се движи силует на мъж с качулка и понеже кучето не лаеше, мисля, че това е бившият ми зет, който е разведен от една година с дъщеря ми, но сега водят дела за попечителство върху 4-годишното им дете", разказа вчера пред "Утро" собственикът на пострадалия дом Илия Илиев. 
Той веднага излиза навън, вижда, че външната врата гори, избива я и започва да гаси пламъците, като на помощ идват роднините му от съседната къща. Минути по-късно пристига екип огнеборци, които потушават огъня, но две врати и битова техника са унищожени, таванът в стаята е напукан, нанесени са и други щети.
Огледът по-късно показва, че пред вратата е излят и запален бензин.  
Бившият ми зет прави всичко възможно да навреди на дъщеря ми. На 26 март отвлече детето, уж да го закара на детска градина, а го прибра в жилището си и отказа да го върне на майка му, сега пък запали къщата ни, дано полицията най-сетне успее да го уличи и да го накаже, нареждаше Илия Илиев.
Случаят е докладван в прокуратурата.