Две нови групи направиха невиждан фурор в You Тube за изключително кратко време. Става въпрос за украинската Kazka и за македонската Next Time.

В края на миналия месец изпълнителите на тоталния хит „Плакала” се похвалиха, че са регистрирали 200 милиона уникални посетители в музикалния канал. В друг популярен чарт за миналата година “Шазам” се изкачи в топ 10 на най-слушаните тракове.

На какво се дължи тоталният фурор, става ясно от коментарите след песента в You Tube, сред които и от България. Всеки слушател внася свои смисъл и разбиране за борбата срещу насилието. Групата, естествено има и своя трактовка – за жените по целия , за тяхната сила, за умението да общуват през сълзи, за това, че жените са способни да преодолеят всякакви трудности. В интерпретацията на „Плакала” обаче няма и помен, няма и дума за физическо насилие.

Триото – Александра Зарицкая (вокал), Дмитрий Мазуряк (клавишни) и Никита Будаш (духови инструменти) стана сензация преди около половин година, когато пусна песента „Плакала“ и то на родния си украински език. След дебютния албум Karma (2018) групата подготвя втория, който ще се казва Nirvana.

В началото на април повод за гордост има групата от Северна Македония Next Time с клипа „Нещо ще те питам бабо“, който за по-малко от месец гони близо милион гледания и се превръща в най-търсеното и коментирано видео в съседната ни страна. Клипът с режисьор Огнен Шапковски беше за първи път показан в края на март. Изпълнители са двама братя – Мартин и Стефан Филиповски. Текстът е в чест на Тодор Александров.

Безспорният и ненадминат владетел в цялата история на You Tube обаче си остава закачливото парче на южнокорейския рапър Пси – Gangnam Style, който промени света през 2012 година.