Опасна и мръсна детска площадка притеснява родители в квартал „Чародейка юг“, които апелират детският кът между блок 207 и гърба на блок 206 да бъде ремонтиран, тъй като е единственото забавление за децата им. 
Едната врата не може да се затваря и е вързана, за да не падне върху децата. Напълно издънени са кошчетата, а майките и татковците са принудени да събират боклука в найлонови торбички, които хвърчат. Другият голям проблем е пясъчникът, който е изключително мръсен и опасен, възмущават се родителите. Катерушката също е изкъртена, а част от другите съоръжения са изпочупени и ръждясали. 
Времето все повече се затопля, заедно с това и дългите игри на нашите деца на площадките, казват майки на малчуганите, които редовно посещават детския кът. Затова те се обръщат с молба към общината за ремонт и обновяване на площадката.
Шефът на общинската дирекция „Транспорт и екология“ Георги Игнатов пое ангажимент веднага да бъде възложена проверка. Както „Утро“ писа в бюджета на общината са заделени 120 000 лева, с които да се обновят 20 детски площадки, а други 25 ще се проектират за основен ремонт.