Един от мъдрите сладкодумци в съвременната българска литература гостува утре в Русе с новата си книга. Срещата на проф.Сава Василев с приятели и почитатели, на която ще бъде представена най-новата му книга „Разказвачът“ ще започне утре от 17.30 в библиотека „Любен Каравелов“.
Сава Василев е добре познат на четящата публика в Русе. Освен че пише и следи като оперативен критик литературния живот, професорът по литература във Великотърновския университет е главен редактор на най-добрия съвременен алманах за литература и изкуство „Света гора“.
„Разказвачът“ е книга триптих, в която малките повести се опитват да напишат част от големия разказ за превъплъщенията на балканския човек. Онзи, който непрекъснато се отдалечава и приблажава от и към себе си. Впрочем, това прави и авторът на тази книга. „Разказвачът“, „Непокорният Лука“, „Жената и златният Осъм“ дават убежище на много истории, герои и разказвачи. Тук разказът и разказването са най-висшата форма на живот. Начин да се живее, начин да се умира. Излиза, че са закодирани в кръвната група на балканския човек“, четем в представянето на книгата, издадена от едно от най-авторитетните български издателства - „Жанет 45“.