Русенският музикант Иво Минчев успешно се справи с предизвикателството да свири на китара без прекъсване 10 часа с благотворителна цел - събиране на средства за изграждане на водно-рехабилитационен комплекс за деца с увреждания към фондация „Александър Русев“. Той постигна истински подвиг, след като в събота свири в Мол Русе от 10 до 20 часа. Десетки русенци подкрепиха инициативата на  музикантa, като по време на китарния маратон бяха събрани 2000 лева.
Идеята на Иво Минчев възникнала след подвига на 24-годишния русенец Теодор Цветков, който в края на декември преплува 50 км в басейна на Спортното училище с вързани крака в подкрепа на фондация „Александър Русев“. 
Кой ще е следващият, попита след предизвикателството Иво Минчев и изрази надежда, че няма да е последният, който предизвиква себе си с благотворителна цел. 
Събраните средства ще бъдат добавени по сметката на фондацията, посветила се на работата с деца с двигателни проблеми. Основателят й Илиян Русев от около две години преследва голямата си цел да се направи модерен водно-рехабилитационен комплекс за деца с увреждания. А всеки, който иска да бъде съпричастен и да дари средства в подкрепа на инициативата, може да го направи по  банковата сметка на фондацията:
ТБ „Юробанк България“ АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 - BGN
BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 - EUR