Турски автобус едва не повтори трагедията край Бяла от 7 април 1993 година, при която загинаха 29 души, съобщи ТВН.
Малко преди 7 часа вчера автобус на фирмата „Босфор“ се врязал в парапета на беленския мост. За радост тежко пострадали няма.
По ирония на съдбата на същата дата и почти на същото място преди 26 години стана една от катастрофите, взели най-много жертви в България. На 7 април 1993 година пътуващ от Букурещ за Истанбул автобус на турската фирма „Али Баба“ е застигнат от тежкотоварен автомобил „Шкода-Европа“. В момента на изпреварване срещу камиона идва автобус „Чавдар“ на беленската фирма „Модул“, камионът притиска с ремаркето турския автобус, който полита през перилата на моста от около 20 метра в реката и пада във водата на тавана си. В автобуса има 46 души - 43 пътници, от които 40 румънци и трима граждани от ОНД, трима турци - шофьори и водач на групата туристи. Загиват 29 души.
На същото място само след 5 часа става втора катастрофа с крана, опитващ се да изтегли от реката останките на смазания автобус. Турския ТИР не се подчинява на сигнализацията на полицията да спре и с голяма скорост връхлита върху крана и ранява шофьора.
На 28 май 1996 година причинилият катастрофата шофьор при моста на Бяла Петър Комитов получава присъда от 6 години затвор и 3 години лишаване от право на управление.