Убиецът на журналистката от ТВН и административен директор на телевизията Виктория Маринова се опитва да се възползва от законовата възможност да избегне доживотния затвор. Адвокатът на Северин Красимиров е внесъл искане делото да се гледа по реда на съкратеното производство, което означава подсъдимият да направи пълни самопризнания и срещу това да получи значително намаляване на наказанието. Информацията беше потвърдена от Окръжния съд.
Повдигнатите срещу Красимиров обвинения са три: за блудство, за изнасилване и за предумишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, за което се предвижда най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на помилване.
Съкратеното производство  елиминира най-тежката присъда и най-високото наказание може да бъде само доживотен затвор, който автоматично се заменя с лишаване от свобода.
За да стане това обаче, съдебният състав трябва да приеме искането на защитата, без да е длъжен да го направи. В каква посока ще тръгне делото, ще стане ясно на 22 април, когато е насочено разпоредителното заседание по него.