Самотна майка от Русе и трите й деца, едното от които е болно, са принудени да живеят в покъртителни условия. Силвия е на 34 години, но се развежда преди близо две години, а след съдебно решение къщата, която обитава, остава за нея и децата й. Жената работи, но заплатата й е едва около 600 лева, а бившият й съпруг плаща минимална издръжка. Силвия се грижи сама за 12-годишния Станислав, 10-годишния Цветелин, който страда от детска церебрална парализа, както и за петгодишния Теодор. Цветелин обаче не получава пенсия, тъй като от ТЕЛК са отказали решение, въпреки че има експертиза.

Историята вече обикаля социалните мрежи и предизвиква вълна от съпричасност, а на помощ на самотната майка се притече сдружение „Приятели, помагайте“ на младия албанец Лео Кадели. Той и доброволците вече са посетили дома на Сивлия и е започнала акция за събиране на средства за покупката на строителни материали за цялостен ремонт на къщата. Тя е с площ около 110 м2, като е необходимо да се направи ремонт на покрива, банята, кухнята, стаите, както и отвън.
При посещението ми в дома на Силвия видях, че тя е много отговорна майка, а децата са много възпитани. Най-голямото момче изключително много се грижи за малките си братя. Това беше един от малкото случаи, в които попадаме в изрядно чиста къща. Забелязах как малкият Теодор стана да пие една чаша вода и след това веднага си изми чашата. Много се зарадвах, че момчетата са научени на ред и дисциплина. Когато им донесох шоколади, те останаха недокоснати на масата, докато не им казах, че са за тях, разказва Лео Кадели. 
Младият албанец и неговата платформа, която помага на хора в нужда, се е заел с нелеката задача да направи дома на самотната майка Силвия по-уютен и да й върне вярата и надеждата. 
В склада на сдружението има почти всички мебели за обзавеждане на къщата. Необходими са обаче строителни материали - ламинат, плочки, гипскартон, бои, ел. инсталации, мивки, врати и т.н. Нужни са още пердета, домакински съдове, чаршафи, гориво за бусовете и около 15 доброволци, които да са на разположение за три дни. Необходим е и техник, който да ремонтира двата климатика в дома на Силвия. Бюджетът за ремонт на къщата е около 10 000 лева, за да може трите момчета и майка им да имат всички удобства.
Къщата ще стане нова и ще сбъднем мечтите им, една от които е да имат компютър, казва Лео. Предвижда се ремонтът да започне на 19 април. 
А всеки, който иска да помогне на самотната майка Силвия и трите й деца, за да живеят в по-уютен дом и да малко по-щастливи, може да дари средства по банков път, PayPal, Изипей, Еконт, като задължително да посочи в основание „Дарение за децата от Русе“. Добротворците, които искат да станат част от сдружението и да помагат на хора, изпаднали в беда, чрез доброволчески труд и вещи, могат да се свържат с Лео с лично съобщение в страницата на групата в социалната мрежа. Там ще получат допълнителна информация за начина, по който може да се помогне.