Днес е хубав ден, слънчев, имаме регистрация, не искам да коментирам апартаменти. Това каза председателят на предизборния щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, след като регистрира ГЕРБ за европейските избори.

С конфронтация и компромати никой не е успял – нито в личния живот, нито в политически план, заяви Цветанов по повод скандала с апартаментите, заради който се оттегли от парламента и в чието продължение бе намесено и името на още един министър от кабинета – това на Николина Ангелкова.

Защо ме питате за Пламен Георгиев, защо не ме питате за Лозан Панов, отговори Цветанов на въпрос на медия по темата.

Цветанов видя провокация и конфронтация заради изборите със случая „Апартамент гейт” и го сравни със случая с бюлетините в Костинброд: „Всички сценаристи, които в момента чертаят тези планове, начертаха и „Костинброд””, заяви Цветанов.

Цветанов регистрира ГЕРБ за евроизборите

Днес започва регистрацията на партиите и коалициите за европейските избори на 26 май. По традиция ПП ГЕРБ се регистрира първа, от миналата неделя представители от младежката организация на партията пазят ред пред входа на ЦИК като даваха денонощни дежурства, за да гарантират, че партията ще се регистрира преди всички останали за предстоящия вот.

Ние ще се представим по най-добрия начин в тази предизборна кампания. Нашата листа е най-добраната, най-знаещата, заяви Цветанов.

Цветан Цветанов каза, че в рамките на 2 дни събрали необходимите подписи. „Знаете, че необходимите подписи за регистрация са 2500, ние събрахме 47 200 само за ден и половина. Но това, което имаме по закон е да внесем 9999. Ние сме изпълнили изискванията на закона“, каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

ГЕРБ и СДС се споразумяха да участват с единна листа на европейските избори през 2019 година. На 28 март премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на СДС Румен Христов сложиха подписите си под споразумението. Преди дни, при представянето на евролистата на ГЕРБ и СДС, Румен Христов каза, че за него успех на тези избори ще бъдат 8 евродепутати и смята, че това е реално.

„Ще се мобилизираме, ще направим всичко възможно да постигнем тази висока цел. Разбира се няма да бъде лесна кампанията, даваме си ясна сметка за всичко това. Но аз смятам, че е много логична тази коалиция, която се случва. Аз смятам, че десницата трябва да бъде обединена, за да постигнем това да имаме преобладаващи депутати в ЕНП в ЕП и Вебер да стане следващият председател на ЕК“, каза Христов днес.

Вчера ГЕРБ и „Обединени земеделци“ подписаха споразумение за подкрепа на кандидатите от листата на управляващите за членове на Европейския парламент.

Днес Цветанов посочи, че има още две организации, които заявяват подкрепа за ПП ГЕРБ. „В момента водим разговори и ще се подпишат подобни споразумения от председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов“, каза Цветанов.

Регистрацията на партии и коалиции ще приключи на 10 април 2019 г., а на инициативните комитети на 15 април 2019 г.