Ревящи мощни мотоциклети, кожени якета и много настроение ще отключат в събота адреналина на новия сезон за русенските мотоклубове, съобщиха от братството на рокерите. Точно в 10 часа клубовете „Дунавски братя“, „Lowlanders“, „Бели вълци“ и „Hangaround Club Ruse“ ще се съберат на паркинга на Мол Русе, където ще бъде отслужен водосвет и официално ще бъде дадено началото на сезона. Към празничността нюанс ще прибавят и ценители на изискания дизайн от Ретро клуб „Русчук“, които ще представят някои от своите стари автомобили, с които се гордеят.   
След официалностите мотористите ще потеглят на традиционната почетна обиколка, в която според организаторите ще се включат стотици. По принцип всички, които управляват двуколесни моторни превозни средства, са добре дошли, отправиха покана от „Lowlanders“. И уточниха, че на откриването на сезона във Велико Търново преди десетина дни са се събрали около 800 човека, в София миналата събота са били хиляди. От русенските клубове са сигурни, че и в Русе ще бъде достатъчно оживено. Те се надяват, че по време на шествието ще зададат тон на шумно, но цивилизовано събитие, в което ексцесиите са сведени до нула. 
Почетната обиколка ще премине по бул. „Липник“, бул.“Скобелев“, по „Борисова“ към Централна гара, а оттам по „Цар Освободител“ и „Цар Фердинанд“ до „Рига“, след това ще мине по „Плиска“, „Тулча“, „Никола Петков“ и „Липник“ към бул.“България“, откъдето ревящите машини ще поемат към Басарбово.