Едва около 50-тина русенски медицински специалисти се събраха на втория протест за достойни заплати и условия на труд вчера през общината. С плакати "Оценете ни днес, докато ни има", "Днес подкрепете нас, за да има кой да се грижи утре за вас", "Промяна на системата", "Здравеопазването умира" медицински сестри, рехабилитатори, лаборанти, медицински сестри в ясли и детски градини изразиха недоволството си. 
По думите на протестиращите причината за вялото присъствие на протеста се дължи на заплахи и фалшиви твърдения от представители на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. 
Грозно е да разделяме съсловието. Разбрахме, че от асоциацията в сряда са минавали по отделенията и са заплашвали колегите, като са ги уверявали, че нашето разрешително за протест е фалшиво. Първият протест в Парка на младежта беше организиран от асоциацията, а сега се събрахме група ентусиасти, но не бихме си позволили да фалшифицираме разрешителното за протест, казаха протестиращи медицински сестри от университетската болница "Канев". 
Нищо не се е променило от предишния протест. До този момент няма изпълнени никакви искания, няма резултат от предишния протест. Протестът не е само за пари, искаме да не бъдем бити на работа, искаме работно облекло, да има регламент за оценяване на допълнителните възнаграждения, посочи Иванка Неделчева, която също е медицинска сестра от болница "Канев". 
Нека министърът да дойде и да изкара едно сестринско дежурство и да видим как ще се чувства с такова заплащане. Нека се сменим малко с него, предложи Ана Георгиева, която работи в болницата в Панагюрище, но е родена в Русе и беше на протеста, за да подкрепи колегите си. 
Искаме по-добро заплащане и по-добри условия на труд, за да не работим на две места. Всички сме уморени, не може да си гледаме правилно работата заради натоварването, което имаме, и на повечето места е така. Аз не работя на две места, защото пробвах, но не издържах, разболях се, но познавам хора, които работят и се чудя как издържат, сподели една от протестиращите медицински сестри.