555 шофьори са засечени с по-голяма от разрешената скорост по време на 24-часовата акция на КАТ от 6 часа във вторник до 6 часа вчера. Статистиката показва, че въпреки широката разгласа по всички възможни медийни и интернет канали, на всеки 2.5 минути е залавян по един нарушител. Ако акцията не беше оповестена, интервалът вероятно щеше да бъде още по-малък. Рекордни превишения на ограниченията няма. Правят впечатление седмината засечени с 50 км/ч над позволеното по булевардите „Липник“, „Христо Ботев“ и „България“ в Русе. Останалите са надскочили допустимото с 20-30 км/час.   
Нарушенията са констатирани със седем мобилни камери, снимали на 44 места в Русе и региона. Стационарните камери на бул.“България“ и на Мидата до Тръстеник са заснели 41 състезатели. С триногата, както е известна сравнително новата засичаща по няколко автомобила наведнъж камера, са установени 181 превишения на скоростта, а мобилните камери в патрулките са снимали 333 любители на високата скорост.
По време на проверките са установени и 14 други нарушения на Закона за движение по пътищата. Установени са двама пияни водачи, като единият - 32-годишен мъж, за който не е ясно дали се е прибирал от почерпка или е търсел къде да продължи - е хванат в 5.50 ч във вторник с 3.13 промила, потвърдени от кръвна проба.
Друг пък седнал в колата си след употреба на марихуана. 
Двама са заловени да карат без книжки, а един се е движил с кола с прекратена регистрация. Отделно за един от сниманите с превишена скорост е установено, че няма застраховка „Гражданска отговорност. За това нарушение също ще му бъде издаден електронен фиш.