Колегите от Република Северна Македония са успели да стигнат до мястото на катастрофата на самолета. Там на място са открити 4 тела, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

БГНЕС припомня, че четиричленно българско семейство – майка, баща и две деца, загина, след като малкият самолет, с който са летели, се разби вчера в централната част на Македония.

Самолетът тип „Чесна” П210Н е летял от Охрид за София. Поради лошите метеорологични условия пилотът е поискал да кацне в Скопие, но след кратко време е поискал разрешение да продължи към София, съобщи Николче Тасески от въздушния контрол.

Самолетът е паднал край местността Солунска глава. Машината е изчезнала в 17.16 българско време. Преди да изчезне от радарите пилотът е съобщил, че има силни турбуленции. В издирването на останките от машината се включиха два полицейски хеликоптера. Поради лошото време към 20.00 часа българско време снощи издирвателната операция бе прекратена. Самолетът е бил с германски регистрационни табели.

Тази сутрин спасителните дейности бяха възобновени в 6.45 часа местно време. Българските власти бяха в постоянен контакт със своите македонски колеги, премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев са разговаряли по телефона. Нашите спасителни екипи също бяха готови да се включат в издирването, ако се наложи.

Солунска глава е най-високият връх на планината Якубица в централната част на Македония. Сред планинарите е известен с името Пъпа на Македония.