Втори поред протест организират медицинските специалисти в Русе. Той ще се проведе утре от 15 до 16 часа пред общината, като в него ще участват медицински сестри в лечебни заведения, ясли и детски градини, лаборанти и акушерки. 
Подкрепяме националния протест на медицински специалисти, настояваме за достойни заплати и условия на труд. Няма кой да работи в здравните заведения, в някои отделения не достигат по 4-5 сестри. Заради ниското заплащане и огромното натоварване младите сестри избират да работят в чужбина, а тук притиснати от мизерните си пенсии 60-70-годишни колежки трябва да спасяват положението, заяви медицинската сестра в УМБАЛ "Канев" Даниела Георгиева.
Предният протест се проведе на 21 март в Парка на младежта, където участваха близо 300 професионалисти по здравни грижи от всички лечебни заведения в града, но досега няма никакво развитие по исканията им. Затова протестите ще продължат да се провеждат последователно в различни градове в страната, а кулминацията ще бъде през май, когато се предвижда национален протест в София.