Италианският съд реши да позволи на нискотарифната авиокомпания Wizz Air да продължи да прилага политиката си заплащане на кабинния багаж, която влезе в сила на 1 ноември 2018 г. 

Според правилата от миналата година правила, всеки пътник може да качи една безплатна преносима чанта в кабината на самолетите на Wizz Air. По-рано националният орган за защита на конкуренцията (AGCM) наложи глоба от 1 млн. евро на превозвача, но със сегашното решение тя се отменя.  

„Тази багажна политика е политика на избор за пътниците на компанията, тъй като позволява на клиентите на Wizz Air да избират измежду над 50 варианта за ръчен и чекиран багаж според техните индивидуални предпочитания“, се казва в изявление не компанията до медиите.

Според Wizz Air този подход е прозрачен и ясен и ще допринесе за по-удобно и по-бързо качване на самолета и за по-приятен престой на борда за клиентите. „С гарантирано по-голяма сигурност, че ръчният им багаж ще се побере в кабината, както и с нов, по-богат избор от размери на багажа и тегло, клиентите на WIZZ вече разполагат с уникален асортимент от багажни комбинации, от които да избират“, коментира от авиопревозвача.