Депутатът Пламен Нунев се ангажира да съдейства за ремонта на 160-годишната църква в Червена вода, която вече е опасна за вярващите.
Ремонтираният последно през 2000 година храм се руши, има застрашителни пукнатини, течове, а миналата година паднаха парчета от тавана. Основната причина за тревожното състояние на църквата според жителите на селото е постоянният трафик. Червеноводчани обясняват, че камионите предизвикват вибрации, от които стените са започнали не просто да се напукват, а да се отделят от покрива. В резултат мазилката и стенописите също са увредени.
Пламен Нунев вчера посети храма "Свети Архангел Михаил", където разговаря с местния свещеник и жители на селото. Той се ангажира да проведе срещи с митрополит Наум и с представители на дирекция "Вероизповедания" към Министерски съвет.
Жителите на Червена вода се оплакаха и от тежкотоварния трафик в посока на зърнобазата, който уврежда пътната настилка, като хората настояват за спешен ремонт.
Депутатът и колежката му Светлана Ангелова използваха посещението си в селото, като зарадваха с подарък - нов телевизор - пенсионерския клуб.