27 таксиметрови шофьори с фрапиращи нарушения бяха заловени в денонощна акция на Областния отдел "Автомобилна администрация" за времето от 25 до 31 март в Русе. 
Проверихме 82 таксита за превоз на пътници, като за една трета от тях установихме, че работят в сивата икономика, каза за "Утро" началникът на автоинспекцията Венцислав Шахънов.
Дванадесет от шофьорите на т.нар. "копърки" са возили пътници без да имат книжка, петима са карали без удостоверения за психологическа годност, четирима нямали разрешителни от общината за таксиметров превоз на пътници, а една кола e спряна от движение за шест месеца поради липса на технически преглед. Нарушителите са наказани с актове, а на 22 от тях са отнети старите им лицензи за таксиметрова дейност.
Тази операция не е първата, няма да е и последната. Ще бъдем безкомпромисни за нерегламентиран превоз на пътници с леки таксиметрови автомобили и за всякакви свързани с това нарушения, защото сигурността на гражданите за мен е на първо място, подчерта Венцислав Шахънов.