ФК "Дунав" изпрати писмо до БФС с молба за пререзглеждане на часа за домакинския мач срещу "Септември" на 5 април, научи "Утро". Двубоят трябва да се играе от 20 часа, но Градският стадион няма електрическо осветление покрай изгорялото захранващо табло. 
Въпросът е защо това писмо закъсня толкова. Вероятно в "Спортни имоти" са се надявали, че фирма "Тарктур" ще направи ремонт на таблото и са изчаквали до последно. В "Дунав" са пасували покрай тази наивна вяра. 
Според наши източници до четвъртък миналата седмица в Спортно-техническата комисия на БФС дори не знаели, че има някакъв проблем със стадиона в Русе. Тя трябва да се произнесе може ли да се направи някаква промяна с началния час на мача. Сложното в случая е, че такова пренасрочване трябва да се съгласува с телевизия "Диема", която трябва да търси прозорец във вече готовата си програма.
Дали е възможен пореден компромис?
Ще се разбере днес, най-късно - утре, когато Спортно-техническата комисия трябва да излезе с решение. Ако то е отрицателно, "Дунав" ще посрещне "Септември" в Разград, Велико Търново или Горна Оряховица.
"Не мога да коментирам. Не знам нищо. Моята работа е да се грижа за подготовката на футболистите", каза пред "Утро" старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров.
Той бе дошъл в събота на базата в "Здравец", за да изгледа мача между юношеските отбори на русенския клуб и "Ботев" /Враца/.