Юлия Тимошенко упражни правото си на глас на президентските избори в Украйна в една от избирателните секции в Киев, придружена от съпруга си Александър, съобщава Ройтерс.

Пред журналисти бившият премиер и настоящ кандидат за държавен глава заяви, че се надява украинският народ да получи възможност да промени бъдещето си и да превъзмогне бедността и корупцията. Тимошенко беше два пъти министър-председател на Украйна, превърна се в едно от лицата на революцията в страната, лежа в затвора по време на мандатите на двама президенти и се превърна в мишена на операция за дискредитирането й от бившия ръководител на кампанията на американския президент Доналд Тръмп.

Сега 58-годишната Тимошенко, известна с яростната си риторика и преди време станала популярна с дългата си плитка, увита около главата й в стила на украинските селски девойки, се надява да успее да се пребори за президентското кресло с отдавнашния си опонент Петро Порошенко.

Бившият премиер на страната е популярна сред по-възрастните избиратели и обеща трикратно увеличение на пенсиите, ако спечели вота. Тя се бори за президентското кресло освен с Порошенко и с набиращият все по-голяма популярност комик Володимир Зеленски.